Fylld aubergine i ugn

Har länge velat göra den här rätten och idag blev det äntligen av! Den tar rätt lång tid att göra, men är verkligen värt besväret eftersom det smakar himmelskt gott. Jag åt den ihop med ruccolasallad och hummus. Det här blandningen är bara förslag på vad jag tycker är gott att ha i. Dela gärna med dig av dina idéer 🙂

Fylld aubergine till 2 personer
1 aubergine
1 tomat
4 champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 dl färsk persilja, hackad
2 dl färsk basilika, hackad
2 skivor vitt bröd
lite olivolja
salt & svartpeppar

1. Dela auberginen mitt i tu, salta och låt stå 30 min. Torka sedan bort saltet och gröp ur auberginen.
2. Smörj auberginehalvorna med lite olivolja och salta och peppra. Förgrädda dem i 15 minuter på 200 grader.
3. Hacka alla ingredienser och stek i lite rapsolja. Lägg sist i basilikan och persiljan. Rör runt.
4. Salta och peppra efter smak. Ta bort från plattan och smula ner brödskivorna. Rör runt igen.
5. Lägg fyllningen i auberginehalvorna, ringla över lite mer olivolja och grädda ytterligare 15 min på 200 grader.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.