Hummus

Hummus är en kikärtsröra och härstammar från det orientaliska köket. Man kan göra den på lite olika sätt såklart, personligen tycker jag den blir godast med tahina/tahini, som är en sesampasta. Hummus är en av mina favoriter när det kommer till kalla röror att ha som som tillbehör till maten. Passar också som smörgåspålägg (med t ex lite hackad persilja ovanpå).

Hummus
2 dl kikärtor
0,5 dl olivolja
1 dl tahina
1 vitlöksklyfta
1,5 msk citronsaft
0,5 dl vatten
lite salt

1. Mixa med en stavmixer. Späd med vatten tills du får den konsistensen du vill ha.
2. Ringa över lite olivolja och dekorera med en liten korianderkvist eller vad du nu råkar ha hemma 🙂

Det här inlägget postades i Mellanöstern, Meze. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hummus

  1. Pingback: Fylld aubergine i ugn | Very Spicy Indeed

  2. Pingback: Morotssallad med färska örter | Very Spicy Indeed

  3. Pingback: Den enkla röran med röda linser | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.