Plättar

Mormor lagade alltid plättar istället för pannkakor när vi var små, och mängder av dem. De var alltid lika uppskattade, serverade med sylt eller skedvis med socker.

Plätter är ytterligare en trevlig variation till pannkakor, och som en bonus får en använda sina tjusiga plättlagg istället för de vanliga tråkiga stekpannorna. Receptet är en variant på mitt vanliga pannkaksrecept, med några små justeringar för att få plättarna godare och fluffigare.

Plättar (c:a 40 st)
5 dl sojadryck
2,5 dl vetemjöl
2 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
½ tsk salt
olivolja att steka i

1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och vispa ihop till en smet
2. Stek i olja i plättlagg tills de fått fina färg på båda sidor

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Pannkakor, Skandinavien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.