Linssoppa

Från pizza till soppa 😀 Soppa låter ju onekligen lite tråkigt, men det smakar ju gott och är enkelt att göra så varför inte? Den här gången blev det en variant med röda linser. Brödet på bilden är mammas bröd. Det var jättegott så jag lägger ut det lite senare 😉

Linssoppa
1,5 liter vatten
2 dl röda linser, sköljda
1 grönsaksbuljongtärning
2 morötter, rivna
1,5 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3 potatisar, tärnade
2 dl fryst bladspenat
Lite vitpeppar
Lite salt

1. Koka upp vattnet med grönsaksbuljongtärningen.
2. Lägg ner alltsammans och koka i ungefär 20 min.
3. Smaka av med vitpeppar & salt.

Det här inlägget postades i Skandinavien, Soppor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Linssoppa

  1. Eva Holmgaard skriver:

    Soppan vad god !!
    Brödet bakas av 5 dl vatten-37 gr, 50 g jäst, 3 tsk salt, 1,3(4) l mjöl – blandar helst 10 dl rågsikt och resten vetemjöl men det går bra att bara använd rågsikt eller vetemjöl.
    Jäs degen 30 min. Baka ut brödet som två flätor som läggs på varandra – tryck ihop.
    Jäs brödet 30 min. Pensla brödet med kallt vatten och stö på vallmo- eller sesamfrö innan det ställs in i ugnen. Ugn 250 gr – sänk till 200 gr när brödet ställs in i ugnen. Grädda 35 min. Lägg det färdiga brödet i bakduk att kallna. Njut.

  2. Sofia skriver:

    Tackar för receptet mamma! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.