Lasange med sojafärs

Här kommer det utlovade receptet på lasangen. Lasange är lite favoritmat hos mig eftersom det alltid brukar gå hem hos alla så det är onekligen ett säkert kort när man får hem middagsgäster 😉 Personligen är jag rätt förtjust i de här veganska ostarna och brukar toppa lasangen med antingen en som lägger sig som ett krispigt täcke ovanpå eller en smältbar variant som gör lasangen än mer kladdig och god. Igår hade jag ingen vego-ost hemma så det fick bli utan.

Lasange 5 personer
Tomatsås:
500 g krossade tomater
En halv lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 kruka basilika, hackad
1 buljongtärning
svartpeppar

300 g sojafärs (till exempel Hälsans kök)
En halv lök, hackad
2 morötter, rivna
2 dl fryst spenat
0,5 msk soyasås
2 msk tomatpuré
1 dl svarta oliver, skivade
Riven sojaost (valfritt)

Bechamelsås:
6 dl havremjölk
50 g margarin
2,5 msk vetemjöl
1 msk muskotnöt
Några varv på saltkvarnen
vitpeppar, efter smak

1. Börja med att bryna löken och vitlöken i lite olja i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna  småkoka tomatsåsen i ca 30 min.
2. Stek löken och tillsätt sojafärsen, tomatpurén och soyasåsen. Rör runt. Tillsätt resten av ingredienserna ihop med tomatsåsen och låt småputtra lite på spisen.
3. Under tiden som färsen puttrar, gör bechamelsåsen så här: smält margarinet i en kastrull, lägg ner vetemjölet. Rör snabbt ihop med en visp. Häll sedan i mjölken, muskoten, saltet och vitpepparn. Koka upp under omrörning (det är viktigt att röra hela tiden). Koka sedan några minuter.
4. Varva sedan bechamelsås, lasangeplattor (jag fördrar de med spenat) och sojafärs. Ha bechamelsås i botten och längst upp. Toppa med sojaost om du vill.
5. Grädda i ca 30 min på 200 grader. Känn om plattorna är klarar genom att sticka en kniv genom lasangen. känner du motstånd är plattorna inte klara 😉

Det här inlägget postades i Pasta och Pajer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lasange med sojafärs

  1. Pingback: Tapenade med vitt bröd | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.