…och vi börjar med äppelpaj!

Hej alla.
Det här blir första ”riktiga” inlägget, bortsett från Rebekkas utlovade saga om very spicy indeed 🙂 Det första receptet jag tänker lägga ut här kommer inte vara speciellt spicy, utan mer åt hälsohållet. Jag har hittat det i den relativt ny införskaffade kokboken ”Vego Deluxe” och faktiskt är det här första gången jag gjorde en raw food-dessert som smakade riktigt bra! Här kommer receptet (som är lätt modifierat av mig):

Äppelpaj
Deg:
3dl valnötter
1 dl mandel
10 st dadlar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
salt
2 msk agavesirap

Fyllning:
2 äpplen
1 banan
2 dadlar
2 tsk kanel
3 cm ingefära

Göra så här:
Gör degen genom att mixa nötter. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa igen. TRyck ut degen i en form. Gör fyllningen genom att hacka äpple, banan och dadlar (obs! glöm ej att dadlar har kärnor). Hacka ingefäran och mixa sedan alltihopa med en stavmixer och häll över degen. Lägg skivade äppelbitar ovanpå och strö över lite kanel. Klart!

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.