Pannkakor

Häromdagen var det dags för pannkakor igen! Maträtten som alltid får någon kollega att se lite frågande ut under matrasten och undra vad jag egentligen har i smeten. Att få ett veganskt pannkaksrecept var den sista pusselbiten som fick mej att bli vegan fullt ut, men självklart började jag genast experimentera med receptet för att sätta min personliga prägel på den och fick fram mina alldeles egna och vida populära pannkakor. Sojamjölet och kruskakliet gör dem lite nyttigare än den genomsnittliga pannkakan, med massa fibrer, järn och annat nyttigt, så att det går att äta godsakerna lite oftare med gott samvete 🙂

Pannkakor (8-10 st)
5 dl sojadryck
2 dl vetemjöl
2 dl sojamjöl
0,5 dl kruskakli
2-4 tsk vanillinsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt.
olivolja att steka i

1. Blanda allt i en bunke och vispa ordentligt
2. Stek i olja på medelhög värme (4 av 6)

(Det går att byta sojadrycken mot havredryck, men jag tycker de håller ihop något sämre då. Har du inget kruskakli hemma kan det bytas ut mot mer vetemjöl. Olivoljan går såklart att byta mot annan olja eller matfett, men personligen tycker jag olivolja ger pannkakorna en speciellt god smak)

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Pannkakor, Skandinavien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pannkakor

  1. Pingback: Ugnspannkaka | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.