Tapenade med vitt bröd

Jag hade folk över på middag i lördags med 😀 och gjorde då lasange, men jag glömde bort att fotografera så jag lägger ut receptet på den vid ett senare tillfälle. Till lasangen gjorde jag tapenade och bakade vanligt vitt bröd. Här kommer receptet på den i alla fall:

Tapenade
5 dl svarta oliver
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 msk persilja
1 dl olivolja
salt, peppar

1. Mixa alltihopa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar Lägg i en liten skål och ringla slutligen över mer olivolja!

Vanligt vitt bröd 2 limpor
1 pkt jäst
5 dl vatten
13 dl vetemjöl
2 tsk salt
0,5 dl olivolja

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet så det är fingervarmt.
2. Häll vattnet i bunken med jästen. Blanda med en visp. Häll i oljan och saltet.
3. Häll i mjöl och blanda.
4. Knåda degen ca 5 minuter tills den är smidig. Du behöver sannolikt hälla i mer mjöl under knådningen.
5. Jäs 1 timme under bakduk.
6. Forma två limpor och jäs i ytterligare 20 min på en varm ugn.
7. Pensla med vatten eller havremjölk och grädda i 175 grader i ca 30 min. Ställ bröden långt ner i ugnen så de inte blir för bruna.

Det här inlägget postades i Bröd, Mellanöstern, Meze. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.