Ananaswok med sötsur tomatsås

inspirationen till den här rätten kommer från en rätt jag åt på en kinarestaurang jag åt på en gång i tonåren. Få ingredienser, men väldigt god. Bara att steka/woka ananas, charlottenlök och sojabitar (jag brukar använda Oumph chunks, men har tidigare också använt Biofoods större sojabitar och Veggos ”Istället för kyckling”). Såsen är en modifierad variant av en sås jag hitade i en vegetarisk kokbok. Om du använder ananas från konserv till woken, se till att använda ananasspadet till såsen! Servera wok och sås tillsammans med jasminris.

Ananaswok med sötsur sås

Ananaswok
Sojabitar, ca 2-3 cm i diameter
Ananas
Charlottenlök
Chiliflingor
Olivolja att steka i

1. Skär charlottenlök och ananas i tärningar, ca 2×2 cm.
2. Stek sojabitarna och chiliflingorna i olivolja.
3. När bitarna börjar få lite färg, tillsätt ananas och lök och stek någon minut eller två till.

Sötsur sås (2 personer):
4 msk tomatpuré
3 msk äppelcidervinäger
2 msk socker
2 krm chilipulver
1 vitlöksklyfta
1 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
1 dl ananasjuice (eller spadet från konserverad ananas)

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Sydostasien. Bokmärk permalänken.

Kommentera