Black Pudding

Black Pudding är en del av en Full Scottish Breakfast. I original är det en korv gjord på grisblod och havre, men det går såklart att göra veganskt. I Storbritannien går det såklart att hitta färdig vegansk black pudding, som t.ex. Lancashires VPud. Men det går också att laga själv. Och gott blir det!

Det här är en modifierad version av ett recept jag hittade här: http://bluespoonfood.blogspot.no/2011/10/vegetarian-black-pudding.html.

Servera med tattie scones, sojakorv, stekt skivad tomat, stekta champinjoner och stekta vita bönor i tomatsås. Vill du vara extra skotsk så kan du värma upp med att äta havregrynsgröt och rostat bröd skuret i trekanter innan 🙂

Black Pudding

Black Pudding (4 personer)
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl eller Jyttemjöl
1 tsk majsstärkelse
0,5 tsk mald muskot
0,5 tsk mald vitpeppar
0,25 tsk cayennepeppar
En nypa salt

0,5 gul (eller röd) lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk torkad timjan
3 dl rödvin
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk majsstärkelse
50 g veg. margarin

1 dl torra gröna linser
1 tsk sojasås

1. Koka linserna ca 20 min.
2. Stek löken tills den är blank, ha i vitlöken och stek någon minut till.
3. Rör i timjan och rödvin och koka bort det mesta av vätskan.
4. Tillsätt grönsaksbuljong och majsstärkelse (och ev. vatten vid behov) och blanda.
5. Ha i margarinet, låt det smälta och blanda.
6. Blanda samman havre, mjöl och kryddori en bunke och rör sedan ner i rödvinsröran.
7. Rör ned linserna, tillsätt sojasåsen och blanda. Du borde nu ha en relativt fast röra.
8. Rulla som tjocka korvar (t.ex. i backplåtspapper) och skär i skivor.
9. Stek skivorna med medelhög värme i smält margarin ca 4 minuter.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera