Banan- och jordnötsgryta

Detta recept är en egen version av en gryta med banan och jordnötter som en vän på ett kollektiv brukade göra för 10 år sedan. Väldigt god i all sin enkelthet; smaken från banan, kanel, jordnötter och kikärtor gör sej väldigt bra tillsammans.

Banan- och jordnötsgryta

Banan- och jordnötsgryta (3-4 personer)

2-3 bananer (skivade)
en näve jordnötter
En box (c:a 300 g) kokta kikärtor
0,5-1 dl havregrädde
4 stora champinjoner (tärnade)
1 liten gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (finhackad eller pressad)
koriander (malen)
spiskummin (malen)
kanel (malen)
nejlika (malen)
veg. olja att steka i.

3 dl jasminris

1. Värm upp olja i en panna och ha i lök, vitlök och kryddor. Rör runt.
2. Ha i kikärtor och champinjoner. Rör runt och stek några minuter.
3. Ha i banan och jordnötter. Rör runt och stek några minuter.
4. Ha i havregrädde och stek några minuter till.
5. Servera med ris.

För att få riset så stiligt som på bilden: Ta en portion kokt ris och pressa in det i en liten rund skål, se till att det blir kompakt och ta sedan ut risbollen på tallriken. (Detta fungerar enbart med kladdigt ris som t.ex. jasmin och basmati.) Dekorera med jordnötter på toppen.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera