Lasagne

En av mina absoluta favoriträtter just nu är lasagne. Så många godsaker packade mellan lager av pasta gör att det är lätt att äta för mycket 😉 Personligen gillar jag kryddor och lite extra tomatsmak, så jag kan varmt rekommendera att servera lasagnen med chilisås, ketshup och/eller färska tomater.

Lasagne

Lasagne (4-6 personer)
Tomatsås
3 vitlöksklyftor, hackade
1 liten gul lök, hackad
4 champinjoner, skivade
1-2 rivna morötter
800 g krossade tomater
Paprikapulver
Chiliflagor och/eller cayennepeppar
Oregano
Olja att steka i

Sojafärs/spenat
1 vitlöksklyfta, hackad
400 g sojafärs (kan ersättas av gröna linser)
200 g bladspenat, hackat
C:a 0,5 tsk malen muskotnöt
Svartpeppar
Olivolja (att steka i)

Bechamelsås
50 g veg. margarin
4 dl sojadryck
2-3 msk jyttemjöl (alt 3-4 msk vetemjöl)
1-2 tsk malen muskotnöt (eftersmak)

Övrigt
Lasagneplattor (okokta, så klart)
C:a 20 Svarta oliver, skivade

1. Stek alla ingredienser i soja/spenat-mixen tills spenaten krympt
2. Stek ingredienserna till tomatsåsen
3. Smält margarin i en kastrull, ha i resterande ingredienserna till bechamelsåsen och koka upp under omrörning. Såsen sa bli tjock.
4. Lägg lite över hälften av tomatsåsen i en panna, ett lager lasagneplattor, sojafärsen, ett lager lasagneplattor, resterande tomatsås. Täck med bechamelsås och dekorera med de svarta oliverna
5. Ha i ugnen 20 min på 225 grader C. (om de lasagneplattor du köper säger något annat, kan det hända att du får justera tid och värme efter det)

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Europa, Pasta och Pajer. Bokmärk permalänken.

Kommentera