Risbiffar

Så vad ska vi göra med allt restmaterial från den underbara maskinen som vi gör juice med? Biffar så klart! Och det är barnsligt enkelt. Se bara till att inte ha för beska frukter/grönsaker eller frukter som lämnar kärnor och liknande i ”restavfallet”.
Nedan serverat med hommous och en sallad gjord på rödkål och stångselleri kryddad med sesamfrön och en skvätt Tamari-sojasås.

Risbiffar

RisbiffarRisbiffar
1. Koka upp passlig mängd klibbigt ris (t.ex. jasmine eller basmati)
2. Blanda i ”restavfallet” från den senaste juicen
3. Forma till biffar.
4. Stek på bägge sidor på medelhög värme (4/6)
Tada!

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Juicing, Risrätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera