Charlies kladdkaka

Bidrar här med ännu ett recept på kladdkaka. Den här kladdisen blir nästan lite knäckig om den får vara inne en bra tid i ugnen. Ugnstermometer är nästan ett måste (eller bara ha en riktigt grym ugn som håller temperaturen), och att du passar på kladdkakan. Om du plockar ut den minuterna innan den börjar bli lite bränd på toppen, blir den som allra segast och godast.
Döpt efter min chokladälskande lille son såklart (som för övrigt varit med och bakat kakan nu i helgen :)).

Charlies kladdkaka
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
3 dl socker (funkar även bra med rårörssocker)
250 ml sojagrädde (det blir INTE samma resultat med havregrädde)
en nypa salt
100 g smält margarin
1 tsk vaniljsocker
ca 0,5 dl kokosflingor

1. Smält margarinet och blanda ihop alla ingredienser. Vispa med elvisp några minuter.
2. Smörj en form och häll i kokosen, skaka runt den. Häll i chokladsmeten.
3. Grädda på 200 grader UNGEFÄR 40-45 min. Kladdkakan får gärna bubbla lite under gräddningen. Det är då den blir som segast. Men som sagt – var med och titta till kakan och att ugnen håller samma temperatur.
4. Ställ kakan någonstans där det är kallt.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.