Moccarutor

I helgen som var, testade jag och Charlie en ny kaka från serien ”Kakor utan ägg och mjölk”. Charlie kallade den för Kärleksmums, och när jag var liten gick den under namnet Fiffi-rutor. I boken hette den Moccarutor! Kärt barn har många namn antar jag.

Moccarutor
2,5 dl sojamjölk (går inte att använda havremjölk)
2 tsk vinäger
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 msk NoEgg
4 msk kakao
1 tsk bikarbonat
1 dl olja

Glasyr:
4 msk kakao
4 dl florsocker
75 g mjukt margarin
0,5 dl kallt kaffe
Kokosflingor

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda sojamjölk och vinäger.
3. Blanda ihop socker. vetemjöl, NoEgg, kakao, bakpulver och bikarbonat,
4. Häll ner oljan och mjölkblandningen.
5. Vispa smeten och häll ner i en smord form med måtten 20×30.
6. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Kakan bränns lätt så håll koll på den.

Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och bred över kakan när den har svalnat. Strö över lite kokosflingor. Ställ in kallt i kylen så stelnar glasyren.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.