Morot- och potatissoppa

Soppa idag (det var länge sedan). Försökte göra den så enkel som möjligt.
Jag tycker morötter och ingefära är fina smakkompisar!

Morot- och potatissoppa
600 g morötter
300 g potatis
2 liter vatten
2 dl purjolök
1 vitlöksklyfta
2 buljongtärningar
1,5 tsk salt (justera efter vilka sorts buljongtärningar du använder)
en liten bit ingefära
citronsaft

1. Dela potatisen och morötterna i små bitar. Koka upp vattnet med dessa samt buljongtärningarna, vitlöken och saltet. Koka ungefär 30 min.
2. När morötterna och potatisen är mjuka, lägg i ingefäran och mixa soppan. Lägg i purjolöken och koka sedan upp soppan igen och låt småkoka 10 minuter till.
3. Droppa över citronjuice när soppan ligger i tallriken. Färsk basilika är jättegott till!

Det här inlägget postades i Skandinavien, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.