Saffranskaka med dadlar

Inte ska vi väl behöva vänta ända tills juletider för att saffranskaka ska vara allmänt accepterat att äta. Nej, det går vi inte med på! Jag hittade den här kakan hos veganvrak. Vanligtvis bakar jag en del med No Egg, men i just den här kakan är det inte nödvändigt. Den blev fluffig och fin ändå!

Saffranskaka med dadlar 
50 g margarin
4 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
2,5 dl socker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljextrakt
1 pkt saffran (0,5 g)
2,5 dl sojamjölk
ca 1 dl hackade dadlar

1. Smält margarinet och rör ut saffranet i det.
2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ner saffran, margarinet och sojamjölken. Vispa några minuter.
3. Rör ner dadlarna.
4. Häll ner i en smord springform. Grädda ca 40 minuter på 200 grader i nedre delen av ugnen.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.