Yoghurtpudding med aprikos och kokos

Yoghurtpudding med aprikos och kokos Dags att prova nya spännande efterrätter, och var sugen på kokos! Efter en härlig indisk lunch tog vi tillfället i akt att prova en ny indisk efterrätt och hittade ett recept innehållanes kokos i favoritkokboken A vegan taste of India.

Aprikoserna tog över lite mycket av smaken på bekostnad av kokosen så vi modifierade receptet lite smått, som sej bör, för att få en bättre smakbalans.

Yoghurtpuddingen smaskade vi i oss tillsammans med skivad honungsmelon (vilket kan rekomenderas!) ute på balkongen i det något ambivalenta sommarvädret.

Foto: Karolina Asp

Yoghurtpudding med aprikos och kokos (4 portioner)
2 dl torkade aprikoser
5 dl vatten
3 dl sojayoghurt
50 g kokosfett (hackat/fördelat)
1 msk rårörssocker
kokosflingor (att rosta)

1. Koka upp vattnet och aprikoserna och låt sjuda 20 minuter.
2. Låt kokvattnet svalna (t.ex. genom att ställa kastrullen i en större kastrull med kallt vatten)
3. Blanda vattnet/aprikoserna med sojayoghurten, kokosfettet och sockret i en blender och mixa till en slät smet/pudding.
4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
5. Hälla upp puddingen i fyra glas och garnera med de rostade kokosflingorna.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Desserter, Glutenfritt, Indien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.