Sojaköttsgryta med apelsin

Überenkel gryta med sojakött och mycket smak av apelsin. Blir godare dagen efter då apelsinsmaken blir än mer framträdande.

Sojaköttsgryta med apelsin
2 dl sojakött
2 buljongtärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-4 dl vatten
1,5 dl sojagrädde
0,5 dl tomatpuré
1 pkt krossade tomater
2 lagerblad
en halv hackad chili
2 dl kalamataoliver
1 apelsin
svartpeppar & salt

1. Hacka löken och bryn i vanlig ordning. Häll ner övriga ingredienser förutom apelsinen samt kalamataoliverna.
2. Koka på 4 av 6 så länge som sojaköttet behöver för att bli mjukt. Mina tar ungefär 20-30 minuter. Fyll på med lite vatten om det behövs. Salta och peppra efter smak.
3. Hacka apelsinen och riv skalet. Använd ekologiska apelsiner! Lägg ner i grytan när den kokat färdigt och rör om ordentligt.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.