Citronkaka

Sådär ja, äntligen fanns lite tid över till att få vara kreativ i köket igen!
Fick besök av finaste Annika igår, vilket såklart innebär att få prata av sig om livet i största allmänhet i kombination med te och något gott att tugga på till.
Surfade runt på olika sidor i jakt på inspiration till en citronkaka, hittade denna pärla bland veganlifes olika recept. Jag har aldrig tidigare använt vaniljsås i någon av mina kakor, så jag väntade vid ugnen med spänning på hur slutresultatet skulle bli.
Konsistensen på kakan blev samma som en kladdig kladdkaka! 😉

Citronkaka
2,5 dl vegansk vaniljsås (jag använde Oatlys)
1 dl sojagrädde (ej visp)
2 dl ljus sirap
0,5 dl råsocker
1 dl smält kokosolja
2 dl dinkelmjöl
1 msk NoEgg
1 msk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron

1. Smält kokosoljan i ett vattenbad.
2. Blanda alla de andra ingredienserna i en stor bunke och vispa med en elvisp några minuter. Häll i oljan och vispa igen.
3. Smörj en springform med lite olja och häll ner smeten.
4. Grädda ca 30-40 minuter på 150 grader.
5. Servera med vispad vegansk grädde!

Det här inlägget postades i Kakor och Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.