Chokladbollar (raw)

Små och goda, tycker det är trevligt att småäta dem under kvällarna då suget efter något sött träder i kraft. Känns skönt att sockersuget blir tillfredsställt, men att kroppen får något bra i sig samtidigt.
Vill verkligen tipsa er om att blötlägga nötterna över natten, bortsett från den positiva hälsoaspekten, gör det degen så mycket lättare att hantera.

Chokladbollar blir ca 10 st
2 dl valnötter (blötlagda 8 tim)
1 dl mandel (blötlagt 8 tim)
2 msk av blötläggningsvattnet
2 msk agavesirap
8 dadlar
1 dl kokosflingor
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakao

1. Mixa nötterna i en stor bunke. Jag använde en handmixer. Hacka dadlarna och mixa dem.
2.Häll i alla övriga ingredienser och blanda med händerna 🙂 Blir degen för torr, tillsätt lite mer vatten.
3. Gör små bollar och rulla dem i kokos. Ställ i kylen någon timme.

Det här inlägget postades i Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.