Dubbla strass

Jahapps, då var det dags igen. Har gjort en riktig tant-favorit idag: dubbla strass-kakor doppade i choklad. De var pilliga att göra, men väl värt besväret tycker jag.
Jag önskar Tant Annika var här och kunde dricka kaffe med dopp tillsammans med mig. På torsdag, på torsdag…

Dubbla strass
Deg:
4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
200 g margarin, rumsvarmt (blir lättare att blanda degen då)

Smörkräm:
100 g margarin
1,5 msk vaniljsocker
1 msk florsocker

100 g choklad

1. Blanda ingredienserna till degen. Gör små avlånga kakor, ungefär 3-5 cm långa. Dra med en gaffel över kakorna för att få ett randigt mönster.
2. Grädda kakorna i 175 grader 5-10 minuter. De ska vara lätt gyllenbruna. Håll koll! 🙂
3. Ställ kakorna kallt så de svalnar. Rör ihop smörkrämen med en gaffel. Bre en ordentlig klick på en kaka och sätt ihop med en annan. Ställ dem i kylen en stund så smörkrämen stelnar till lite.
4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa varje ända på kakorna och ställ in dem i kylen så  chokladen stelnar till.

Förvara kakorna i kylen eller lägg in dem i frysen och plocka ut när du bjuder över dina kaksugna tantvänner på fika!

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, Skandinavien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.