Marinad med ingefära

Det här är min mest omtyckta marinad. Brukar använda billiga sojastrimlor som jag sedan steker på hög värme efter att de legat i marinaden några timmar. Jag tycker de här gör sig godast till väl kryddat ris.
Tyvärr verkar jag alltid göra de här när fotoljuset inte är det mest fördelaktiga så ni får hålla till godo med den här bilden så länge 😉

Ingefärsmarinerade sojastrimlor 4 pers
3 dl sojastrimlor
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk sesamolja
2 msk riven ingefära
1,5 msk kinsesisk soya
1 msk sirap
salt/peppar

1. Koka sojastrimlorna mjuka. Pressa ut allt vatten.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Lägg i strimlorna och ställ i kylen minst några timmar (gärna över natten).
3. Stek sojastrimlorna på hög värme (med lite lök kanske)  i ungefär 10 minuter.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Marinad med ingefära

  1. Jan skriver:

    Det här är super gott =)

  2. Sofia skriver:

    Du får komma över på middag snart igen! 🙂

Lämna ett svar till Sofia Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.