Morots- och dadelkaka (raw food)

Det här inlägget går även det i hälsans tecken. Var tidigare idag inne på vegania.net och kikade runt och fastnade för den här rawfood-desserten. Både jag och sambon gillade den väldigt mycket. Jag var lite skeptisk till muskoten men den passade bra ihop med de övriga ingredienserna.

Morots- och dadelkaka blir ca 6 bitar
Kakan:
2 morötter, rivna
8 st färska dadlar, i bitar
2 tsk linfrön
4 msk kokosflingor
4 msk pistaschnötter
2 krm kanel
0,5 krm muskot
1 krm vaniljpulver (finns att beställa till exempel här)

Glasyr:
1 dl valnötter
4 dadlar
0,5 msk kakao
3 msk vatten

1. Kör linfrö och pistaschnötter i en mixer. Tillsätt dadlar. Lägg i en skål.
2. Tillsätt morötter, kokos, kanel, muskot och vaniljpulver. Blanda med händerna.
3. Lägg kakan i en form bröad med kokos.
4. Gör glasyren genom att mixa valnötter, dadlar, kakao och vatten. Bred över kakan och lägg på hackade valnötter.
5. Ställ i kylen minst 1 timme.
OBS! Jag tycker det är enklast att köra nötterna i en mixer och sedan mixa resterande ingredienser med en stavmixer.

 

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera