Fudgebrownies

Äntligen fann jag tid till att baka, får dessutom besök av familjen idag, vilket gör att jag slipper proppa i mig alla browniesarna själv 😉
Jag testade att använda rismjölkschoklad (Moofree heter den och finns att inhandla på Goodstore) till fudgen, tyckte den blev lite lösare än väntat men det smakade ju gott så varför inte, kan tänka mig att blanda ner 1 msk maizena nästa gång för en ännu fastare konsistens. Jag återkommer om det.

Hittade receptet på de här godbitarna i ”Mjuka kakor utan ägg och mjölk” av Karolina Tegelaar. Finns att beställa från kakboken.se för den som är sugen.

Fudgebrownies
1 dl vatten
1 msk krossade linfrön
1,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao (av hög kvalitet: raw eller t ex Kung Markattas)
1 krm bakpulver
1 krm salt
1 dl rapsolja

Fudgeglasyren:
25 g margarin
1 dl sojagrädde
200 g choklad

1. Blanda vattnet och linfröna. låt stå ngn timme tills konsistensen tjocknar.
2. Blanda vetemjöl, socker, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner linfröblandningen och oljan. Blanda.
3. Häll upp i en smord form och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna innan du brer över fudgeglasyren.
4. Gör glasyren genom att smälta margarinet i en kastrull, häll ner sojagrädden. När det kokat upp, ta bort från plattan. Bryt ner chokladen och rör med en visp. Häll över kakan.
5. Ställ kallt några timmar och skär sedan kakan i bitar.


.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.