Wakame-sallad

Japansk algsallad, jättegod som tillbehör till sushi.

Wakame-sallad (4 personer)
2 msk/10 cm torkad wakame
½ gurka
1 stor morot
salt
sesamfrön
Dressing:
2 msk vinäger
1 msk socker
2 tsk sojasås

1. Lägg algerna i rikligt med vatten och låt dem svälla i några minuter
2. Hyvla gurkan i tunna skivor med potatisskalare och strö lite salt över dem
3. Hyvla även moroten i tunna skivor med potatisskalare och förväll dem snabbt i kokande vatten
4. Blanda ihop vinäger, socker och soja till en dressing.
5. Krama ur gurkan och algerna.
6. Varva gurka, morot och alger i en skål, häll över dressingen och strö över sesamfrön.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Japan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.