Basmatiris med linser

Här kommer tips på en snabb maträtt att göra när tiden är knapp (som när man kommer hem från jobbet och dagis med två knorrande magar) 😉
Dessutom lätt att slänga ihop eftersom ingredienserna oftast är sådant som finns hemma i skafferiet och frysen. Är lite trött på grytor för tillfället…

Basmatiris med linser 4 port
2 dl basmatiris, sköljt
4 dl vatten
1 pkt färdigkokta linser
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
en stor näve frusen spenat
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
lite fryst persilja
salt & kryddpeppar
lite rapsolja

1. Fräs curryn i oljan. Lägg ner löken och stek någon minut. Tillsätt riset. Stek några minuter.
2. Häll i vattnet, tomatpurén, vitlökslyftan, buljongtärningen och spenaten. Rör tills spenaten löst upp sig.
3. Koka på svag värme under lock tills vattnet absorberats, tar ungefär 15 min.
4. Rör ner linserna i det varma riset. Strö över lite fryst persilja. Färdigt! 🙂

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Risrätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.