Författararkiv: Rebekka

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se

Ananaswok med sötsur tomatsås

inspirationen till den här rätten kommer från en rätt jag åt på en kinarestaurang jag åt på en gång i tonåren. Få ingredienser, men väldigt god. Bara att steka/woka ananas, charlottenlök och sojabitar (jag brukar använda Oumph chunks, men har … Läs mer

Publicerat i Sydostasien | Lämna en kommentar

Black Pudding

Black Pudding är en del av en Full Scottish Breakfast. I original är det en korv gjord på grisblod och havre, men det går såklart att göra veganskt. I Storbritannien går det såklart att hitta färdig vegansk black pudding, som … Läs mer

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tzay Satay

Tzay Satay är nog min absoluta favoriträtt från det thailändska köket. Tzay är thailändska sojabitar marinerade i chili och vitlök. Jag köper mina tzaybitar från Goodstore i Stockholm (men de borde väl rimligtvis gå att få tag på i thailändska … Läs mer

Publicerat i Sydostasien | Lämna en kommentar

Cinderella (aka San Francisco)

Sommarvärme och dags för drinkar! I kväll provade jag mej på att göra Cinderella. Vi hade inte tid att vänta på is, men det smakade väldigt gott ändå. Denna drink från Spanien kallades ursprungligen San Francisco. Av någon anledning började … Läs mer

Publicerat i Dryck, Spanien | Lämna en kommentar

Banan- och jordnötsgryta

Detta recept är en egen version av en gryta med banan och jordnötter som en vän på ett kollektiv brukade göra för 10 år sedan. Väldigt god i all sin enkelthet; smaken från banan, kanel, jordnötter och kikärtor gör sej … Läs mer

Publicerat i Glutenfritt, Okategoriserade | Lämna en kommentar

Choklad- och jordgubbstårta (Oreo-kaka)

Här är en sjukt god tårta vi gjorde första gången i höstas. Hela det här konceptet från USA med att göra tårtor på nedsmulade kakor känns lite konstigt för mej. Men å andra sidan har jag sedan späd ålder älskat … Läs mer

Publicerat i Desserter | Lämna en kommentar

Lasagne

En av mina absoluta favoriträtter just nu är lasagne. Så många godsaker packade mellan lager av pasta gör att det är lätt att äta för mycket 😉 Personligen gillar jag kryddor och lite extra tomatsmak, så jag kan varmt rekommendera … Läs mer

Publicerat i Europa, Pasta och Pajer | Lämna en kommentar

Odödlig super-kladdkaka

Det är svårt att toppa en god kladdkaka, men en kladdkaka med ett snyggt mönster på slår givetvis högre! 🙂 Här en stjärna från barndomsklassikern Super Mario Bros 3 till Nintendo 8-bit. 1. Sök på internettet efter sprite och namnet … Läs mer

Publicerat i Florsockermönster | Lämna en kommentar

Mjaddara (Palestina)

Jag la upp ett recept på Damaskus-varianten av Mjaddara för några år sedan, men när det gick upp för mej att jag inte kan äta gluten längre var jag tvungen att ersätta bulguren med något. Lyckligtvis berättade en palestinsk vän … Läs mer

Publicerat i Glutenfritt, Mellanöstern | Lämna en kommentar

Risbiffar

Så vad ska vi göra med allt restmaterial från den underbara maskinen som vi gör juice med? Biffar så klart! Och det är barnsligt enkelt. Se bara till att inte ha för beska frukter/grönsaker eller frukter som lämnar kärnor och … Läs mer

Publicerat i Glutenfritt, Juicing, Risrätter | Lämna en kommentar